Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma ve Rıza Metni

  1. Aydınlatma Metni’nin Amacı ve Platformumuzin Veri Sorumlusu Konumu:

Platformumuz, DİŞ HOME AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KLİNİĞİ, doktorlara/hastalara ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma ve Rıza Metni ile söz konusu Kanun uyarınca hastaların Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması ve aşağıda 3. maddede belirtilen durumlar için açık rızalarının temini hedeflenmektedir.

  1. Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:

Doktorlara/Hastalara ait kişisel veriler, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların birimler tarafından yapılması ve ilgili süreçlerinin yürütülmesi, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili birimler tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı süreçlerinin yürütülmesi, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin faaliyet stratejilerinin planlanması ve icrası, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin ve Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir. Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından kişisel verilerin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere https://www.dishome.com.tr adresinde yer alan Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından 6698 sayılı Kanun Kapsamında Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’dan ulaşılabilecektir.

  1. Doktorların/Hastaların Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları:

Kanun’un 5/2 ile 6/3 maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının karşılanamadığı aşağıdaki durumlar için Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından kişisel verilerin işlenebilmesi için doktorların/hastaların açık rızasının alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda kişisel veriler; doktorlara/hastalara yönelik kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, doktor/hasta hareketlerinin takip edilerek kullanıcı deneyimini arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ne ait internet sitesi ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve hasta ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, analiz ve klinik içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, hasta memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere dahil olmak üzere Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin sunduğu hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası kapsamında hastanın vereceği onayı doğrultusunda işlenebilecek ve işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen taraflarla paylaşılabilecektir.

  1. Doktorlara/Hastalara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı:

Doktorlara/Hastalara ait kişisel veriler, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından sunulan tedavi/hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği tarafından yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili birimler tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı süreçlerinin yürütülmesi, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin faaliyet stratejilerinin planlanması ve icrası, Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin ve Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde klinik yetkilileri, iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

  1. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Kişisel veriler, doktorlardan/hastalardan elektronik/reel ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

  1. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kişilerin Hakları:

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; (i) kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, (ii) kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, (iii) kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (iv) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (v) kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vi) kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vii) işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve (viii) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.dishome.com.tr/ adresinde yer alan Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Tarafından 6698 sayılı Kanun Kapsamında Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Diş Home Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.